Rrit gjithnjë legjenda-Rrahim Billa


Rrit gjithnjë legjenda

(Kushtuar Kosovës martire)

Mijëvjeçari i dytë , ishte thuajse në fund

Tanimë do të ndrroheshin mijëvjeçarët

Një befasi planetin e trondit…e shkund

Kosovën , porsi bishat…e sulmojnë barbarët!

Për botën e qytetëruar , qe vërtetë befasi

Masakra e Reçakut…tmerroi njerëzinë

Njerëz të egër e të pashpirt , si në lashtësi

Vetëm Serbia rrit…e ushqen barbarinë!

Por Kosova nuk mposhtet , prej luftës e barotit

Nuk e mposhtin tanket , si bën gjë as zjarri

Se rrit Mic Sokola , gjaku i Kastriotit

Rrit gjithnjë legjenda , si Adem Jashari

Që në djep , fëmijët i ushqejmë…me barot

Me qumështin e gjirit…i ushqejnë , zanat e malit

Të bëhen të fortë , vendit me i dalë zot

Flakë për flakë përgjigjen , me ja kthye barbarit

Shumë gjak është derdhur , sot gëzon lirinë

Zot në truallin tënd , o shtrënjta Dardani

Barbarët , të patën marrë peng…ardhmërinë

Tani , veç ditë të bardha do të ketë për ty.

Lirinë që aq shtrënjt , me gjak e ke paguar

Ta gëzosh , Kosova ime…në përjetësi

E lirë dhe e lulëzuar , siç kanë ëndërruar

Deshmorët…që më shumë se jetën , të deshën ty.

Rrahim Billa / Albania

( Të gjitha të drejtat e autorit ,

janë të rezervuara)