Sami Arifi-Popujt që mendësinë kanë, n’hapësirë gjithmonë superiorë janë!


Popujt që mendësinë kanë,
n’hapësirë gjithmonë superiorë janë!

Nëntoka është pasuri nxjerrë nga errësira,
për njerëzinë sjellë shkëlqim e të mira!
Mbitoka hapësirë shfrytëzimi dhe pushtimi,
Toka pasuri shkëlqim dhe shfrytëzim!
N’hapësirë qëndronë,
Titullar t’përhershëm mbi Tokë s’egziston…
Vetëm Mbifuqia që ligjet përcakton…

Të gjitha kush i menagjon,
kush i komandon!
Mendja e njeriut ato i orjenton,
Mbifuqia mbi fuqitë!
Te njerëzit bëri mendësit…

Nëntokën dhe Tokën njerëzit e shfrytëzojë,
n’pronarë të përjetëshë asnjëherë s’qëndrojnë!
Sa t’kemi frymarrje kështu puna qëndronë,
puntë e ligjësisë Universi rregullon!…

Ata popuj që mendësinë kanë,
n’hapësirë gjithmonë superiorë janë…