Sy të puthura-Florentina Skendaj


Sy tè puthura

Ja putha sytè dashurisè,

tek buza nuk zbrita ,

nga frika !

~

Narsis

Me tè brendshmen time,

jam pèrhumbur nè dashuri.

Ah, tè kishe ti ca soje,

pa le tè tretesha nè ty!

~

Kèto vendet e vogla

Kèto vendet e vogla,

ruajnè,

ruajnè si molusqet margaritarèt nè thellèsitè, vajzat,

idhnake dhe dritès,

syri po ja pa …

DHe i vdes nè vyrtyt !

Atèhere vesi ,t’i jep kènaqèsitè ?!

Foto nga Kiço Maksakuli .