Tingëllon traditë !Arben Zeqo


Dedikuar Tim Eti ,

instrumentist ” pop klarinete ” .

( 1930 – 2013 ) .

… Fat qe jam pjese e jotja Muzike !

Fatlume nga zoti qe ne

” embrion ” …

Kesaj i thone te lindesh me

” kemishe ” …

Ve doren ne zemer ,

fjale tjeter s’pershtatet e shkon …

… Nga gjyshi qe s’e njoha kurre filluar ,

im Ate nje jete ” kutine ” … hapi e mbylli ate pasion .

E keshtu ne dore ma lane … kete

” shpirt ” te drunjte dhe Mua .

Akoma e sot besnike me mbete ngjitur ,

me tjeter njeri e di s’me ” shet ” e nd’rron …

Lidhur … halle e tinguj kengesh u rritem ,

dhe sot krenare mirenjojen mbajme .

… ” Kabate ” pa numer e sa çifte zemra bashkove …!

E frymen tende te ngrohte gazmore ,

ate ” gernete ” nga shpirti dot s’e leshojme e ndajme …

Sa gezime festa e dasmave

” ulërive ” …

Sikur te ishe lindur gatuar e

” pjelle ” vetem per Ne ,

e sot gjendesh… ne momente kujtime .

Ndaj te shkruaj me kaq etje pasion e ” nge ” !

Sa here dollia rakia ” kerciste ” ,

shpirti mbushej e zbrazej gjishtrinjte lonin leh’te leh’te …!

Fryma jote ” kafe ” … ashtu e drunjte buze shtrenguar ,

qe shpirtin ta lexonte zbrazte siç dinte veh’te …

Sa kenge valle momente

” gurgullove ” ,

njerezine rrutullove lodhe

” hodhe ” poshte perpjete …

… Shami beqarie s’mbahen mend ” dogje ” pervelove ,

ate qe bere pa rreshtur e shuar ndaj ta vune emrin ” gernete “…!

Te shkruaj e them rrjethshem kujtuar ,

fjalet kurre mbarruar nje dite …

Kjo eshte e thene nga te tjeret jo nga Mua ,

me fjalen e gjetur te mbetesh Tradite …

E kote te vazhdoj e lodh njerzine …

me shkronja e fjale qe s’mbarojne ditare flete .

Bekuar qofsh e uruar nga ne e Zoti ,

e dashura perhere bujare e shpirt madhe ” gernete “…

U mundova … them kaq kisha e folur me endje ,

meritat ” levdatat ” s’kane kurre te mbaruar .

Do desha me shpirt kaluar pasionin ,

” qemanen ” gernete mos leshonja nga duart …!

Devoll Emigrantos !

London .