UFO e madhe cilindrike e kapur mbi Nju Jork: Anija Alien që diskutoi Avi Loeb?


UFO e madhe cilindrike e kapur mbi Nju Jork: Anija Alien që diskutoi Avi Loeb?
A ka të drejtë Avi Loeb në lidhje me mëmën e alienëve? Në punimin e tij të fundit të mrekullueshëm shkencor, bashkëautor me Dr. Sean Kirkpatrick, Drejtor i Zyrës së Rezolucionit të Anomalive në Gjithë domenet, Pentagoni, fizikani i Harvardit diskuton idenë e sondave të vogla UFO nga një anije amë, duke përdorur Oumuamua si një shembull të mundshëm. Studiuesit deklarojnë se anijet jashtëtokësore që mbajnë sonda më të vogla mund të vizitojnë planetët në sistemin tonë diellor, duke përfshirë Tokën.
Kjo ka ngjallur një debat mes ufologëve me disa referencë për pamjet e mëparshme dhe fotografitë e artizanatit të ngjashëm që i janë atribuar përmasave të tyre të mëdha dhe formës cilindrike. Deklarata ka nxitur diskutime mbi mundësinë e jetës aliene dhe nëse vizita të tilla tashmë kanë ndodhur apo jo.
Më 20 mars 1950, një UFO cilindrike u fotografua natën mbi qytetin e Nju Jorkut. Objekti u klasifikua si një dritë nate nga J. Allen Hynek dhe u etiketua zyrtarisht si hëna nga Project Grudge (paraardhësi i Project Blue Book ) pas hetimit. Emri i fotografit u fshi nga skedarët e Project Blue Book. Disa ufologë kanë spekuluar se ky lloj UFO mund të jetë një anije amë e aftë për të mbajtur dhe shkarkuar anije më të vogla. 

Sipas një dokumenti të deklasifikuar, fotografia është bërë nga një fotograf i Underhill Studio nga Ura Queensboro para perëndimit të diellit. Emri i fotografit u fshi nga skedarët e Project Blue Book – siç ishin shumica e emrave kur materiali u deklasifikua dhe u publikua përfundimisht. Pas hetimit të raportit, Projekti Grudge e etiketoi zyrtarisht atë “Hëna”. 
Fotografi, i cili besohet të jetë Irving Underhill, deklaroi se objekti nuk ishte i pranishëm në qiell kur u bë fotografia dhe mohoi se ishte një defekt filmi. Underhill ishte një fotograf i njohur arkitektonik i cili shpesh merrte komisione për të promovuar ndërtesa të reja. Hetuesit e Forcave Ajrore morën fotografinë në një letër dhe arritën në përfundimin se ajo ishte shkaktuar nga pjerrësia e Hënës gjatë një ekspozimi të gjatë. Megjithatë, ky shpjegim është i diskutueshëm për arsye të ndryshme, duke përfshirë hijen në objekt dhe pozicionimin e Hënës.
Underhill pretendoi se fotografia ishte bërë më 20 maj 1950, por hetuesit e Forcave Ajrore e ndryshuan datën në 20 Mars. Një hënë në rritje ishte e dukshme për dy orë atë natë përpara se të udhëtonte nën horizont në mars, gjë që mund të kishte llogaritur për objektin formë në fotografi. Megjithatë, nuk ka asnjë dokumentacion për të mbështetur ndryshimin e datës dhe është e paqartë nëse hetuesit e kanë ndryshuar printimin. Hëna më 20 maj 1950 ishte disa ditë larg fazës së tremujorit të parë dhe nuk kishte kurbën e nevojshme që të përputhej me objektin në fotografi.
Forcat Ajrore deklaruan se fotografia është bërë ndërmjet orës 17:30 dhe 18:00 të datës 20 mars 1950. Megjithatë, Dielli nuk perëndoi deri në orën 18:06 të asaj dite dhe nuk kishte devijime në kohën e kursimit. vit. Për më tepër, versioni i zmadhuar i fotografisë tregon skajin konkav të objektit me pamje nga poshtë drejt horizontit, gjë që nuk është në përputhje me pozicionin e Hënës në rritje të gjysmëhënës më 20 mars. Prandaj, shpjegimi zyrtar i fotografisë është shkaktuar nga pjerrësia e Hënës gjatë një ekspozimi i gjatë është i dyshimtë.
Edward J. Ruppelt, një ish-drejtues i Blue Book, shkroi në librin e tij ” Raporti mbi objektet fluturuese të paidentifikuara
(1956)”: “Nuk duhet një studim i madh i dosjeve të vjetra të UFO-ve për të parë se procedurat standarde të inteligjencës nuk po përdoreshin më nga Grudge. Gjithçka po vlerësohej me premisën se UFO-t nuk mund të ekzistonin.” Qëllimi i tij, shkroi ai, ishte “të hiqte qafe UFO-t”, duke “shpjeguar çdo raport”.
Pavarësisht nga qëllimi i Grudge për të zhbërë UFO-t, siç e përshkroi Ruppelt, në fillim të viteve 1950, raportet për objekte në formë puro ishin aq të shumta saqë u bënë të vështira për t’u injoruar. Fotografia e Underhill është vetëm një nga pamjet e shumta të objekteve në formë puro që u raportuan në fillim të viteve 1950.
Në një incident të tillë më 5 shkurt 1950, dy pilotë raportuan se kishin parë një palë cilindra të shndritshëm mbi Teaticket, Massachusetts. Ata panë një palë cilindrash të shndritshëm duke manovruar së bashku në qiell dhe duke lëshuar një top zjarri nga njëri prej tyre. Objektet u ngjitën me shpejtësi dhe më pas u zhdukën, duke i lënë pilotët në mëdyshje pasi nuk kishin parë kurrë diçka të tillë më parë, pavarësisht mijëra orësh fluturimi mes tyre. Incidenti ndodhi vetëm një muaj para se të bëhej fotografia e famshme Underhill, për të cilën Forcat Ajrore pretendonin se ishte një balonë meteorologjike. 
Shikimi i Teaticket nuk ishte një incident i izoluar, pasi pamje të ngjashme u raportuan në vitet në vijim. Për shembull, në maj të vitit 1950, dy operatorë radarësh në bazën e Forcave Ajrore Kirtland në Nju Meksiko vëzhguan një objekt cilindrik metalik që fluturonte me shpejtësi të jashtëzakonshme, me kënd poshtë dhe u zhduk në një blic të dritës së bardhë shkëlqyese.
Në korrik të vitit 1952, katër pilotë panë tre cilindra të grumbulluar vertikalisht midis 50,000 dhe 80,000 këmbë në qiell mbi Pensilvani, dhe katër ditë më vonë, një veteran i Marinës pa një cilindër të vetëm gri me një kupolë të sipërme dhe të poshtme që fluturonte drejt përpara se të vezullonte argjendi dhe të zhdukej. Në gusht të vitit 1952, një inxhinier në Nju Meksiko pa tre objekte në formë puro të ulur të palëvizshme në një formacion V përpara se të rrëzoheshin përpara ndërsa fluturonin.
Pavarësisht këtyre dhe shumë pamjeve të tjera, përgjigja zyrtare e qeverisë amerikane ishte t’i shpjegonte ato menjëherë, shpesh me shpjegime të pakënaqshme dhe joadekuate. Incidenti Teaticket u hodh poshtë si një tullumbace moti dhe shikimi i marsit 1967 në Newburgh, Nju Jork, iu atribuua Venusit, edhe pse dëshmitarët përshkruan një objekt të madh, të ndritshëm, argjendi me detaje të ndërlikuara që u zhduk menjëherë. 
Mungesa e një hetimi dhe analize gjithëpërfshirëse të këtyre pamjeve ka çuar në shumë pyetje pa përgjigje dhe spekulime rreth qëllimit, origjinës dhe qëllimit të UFO-ve. Fakti që qeveria amerikane nuk ka publikuar të gjitha dosjet e saj të UFO-ve vetëm nxit spekulime të mëtejshme.
Është e paqartë pse disa pamje përfshijnë forma cilindrike, ndërsa të tjerat janë në formë disku ose sferike. A janë këto lloje të ndryshme UFO-sh me origjinë të ndryshme apo me qëllime të ndryshme, apo janë të gjitha pjesë e të njëjtit fenomen? A ishin ato anije aliene që nisnin sonda eksplorimi siç kanë sugjeruar kohët e fundit Loeb dhe Kirkpatrick?