UFO ishte gjetje arkeologjike


UFO ishte gjetje arkeologjike

Deklarata e Ross Coulthart për një UFO të supozuar të madhe të varrosur jashtë Shteteve të Bashkuara shkaktoi një stuhi në komunitetin e UFO-ve. Ai pretendon se e di vendndodhjen e saktë të kësaj zeje. Tani, entuziastët e UFO-ve po gjuajnë vendin e supozuar ku mund të ishte ulur kjo anije gjigante e paluajtshme. Nuk ka asnjë konfirmim nga Coulthart në lidhje me natyrën e këtij zanati nëse ai është marrë. Megjithatë, disa kanë spekuluar se ky mund të jetë një gërmim arkeologjik. A mund të jetë ky zanat i veçantë një mbetje e një qytetërimi të shkuar?

Shkencëtarët kanë eksploruar mundësinë e zbulimit të qytetërimeve të lashta në të dhënat gjeologjike të Tokës. Një punim i kohëve të fundit i quajtur “Hipoteza Siluriane” diskuton se si mund të gjenden gjurmë të qytetërimeve industriale. Ndërsa fosilet dhe artefaktet nuk kanë gjasa të mbijetojnë gjatë miliona viteve, ndryshimet anormale në përbërjet kimike mund të shërbejnë si të dhëna. Duke studiuar anomalitë gjeologjike dhe duke aplikuar modele në planetë të tjerë, shkencëtarët shpresojnë të kuptojnë nëse qytetërimet kanë ekzistuar në të kaluarën e largët.

NASA ka shpenzuar shumë vite duke kërkuar të vërtetën në lidhje me jetën jashtëtokësore. Për më tepër, agjencia hapësinore nuk e ka mohuar kurrë ekzistencën e jetës jo-njerëzore përtej Tokës në asnjë formë. Kjo është e mjaftueshme për të diskutuar idenë e ekzistencës së jetës jo-njerëzore përtej Tokës në çfarëdo forme, nga ajo mikroskopike në atë makroskopike. Avi Loeb, një profesor në Harvard, ka mbështetur idenë se mund të ketë pasur qytetërime të mëparshme si në Tokë ashtu edhe në Mars, dhe se këto qytetërime mund të kenë qenë origjina e UAP-ve.

Ai shkruan: “Planetet si Marsi apo Toka mund t’i kishin sjellë lindje të shumëfishta qytetërimeve teknologjike që ishin një miliard vjet larg njëri-tjetrit dhe për këtë arsye nuk ishin të vetëdijshëm për njëri-tjetrin. Ashtu si prindërit e qëndrueshëm, planetët u rikuperuan nga ndikimi mjedisor i këtyre qytetërimeve me kalimin e kohës. Ne mund të jemi ndarë me kohë nga vëllezërit e motrat që nuk kemi pasur kurrë mundësi t’i takojmë dhe kështu nuk jemi në dijeni të ekzistencës së tyre.”

Duke marrë parasysh këto dy mundësi, ish-zyrtari i UFO-ve të Pentagonit, Lue Elizondo, ndau një deklaratë me të vërtetë hapëse për sytë në intervistën e tij me James Iandoli të Engaging The Phenomenon më 11 qershor 2021. Ata diskutuan gjetjet e përplasjes dhe materialet që lidhen me objekte fluturuese të paidentifikuara (UFO) ose të paidentifikuara dukuritë ajrore (UAP). Elizondo pranoi ndjeshmërinë e temës dhe pasojat e mundshme të diskutimit të hapur.

Megjithatë, Elizondo shprehu besimin e tij se qeveria amerikane posedon materiale ekzotike, por nuk mund të jepte detaje të mëtejshme për shkak të mungesës së transparencës nga qeveria. Ai përmendi tre shtresat e analizës që mund të kryhen në një pjesë të materialit, përkatësisht kërkime fizike, kimike dhe atomike ose nano.

Ai sugjeroi që nëse një pjesë e materialit shfaq karakteristika dhe veçori të inxhinieruara jashtë gamës normale të materialeve të njohura, ajo ngre pyetje në lidhje me origjinën e saj dhe teknologjinë e përdorur për ta krijuar atë. Ai përfundoi duke përdorur një analogji të gjetjes së një objekti të pavend në varrin e mbretit Tut për të ilustruar rëndësinë e gjetjes së materialeve të avancuara përpara se të ekzistonte teknologjia jonë e njohur.

“Le të themi nikel ose alumin, magnez ose bismut. Atëherë duhet të thuash, ‘Mirë, kush e krijoi dhe si?’ Dhe në fund të fundit, kur ju keni material që është gjetur më parë, gjoja, ne si specie kishim një teknologji për ta inxhinieruar atë në atë mënyrë, atëherë ju duhet të bëni pyetjen. Dhe kjo është arsyeja pse e kam thënë më parë, e dini, një 747 nuk është e pazakontë të shihet në një aeroport ndërkombëtar.

Por imagjinoni të jeni djali i parë që hyn në varrin e mbretit Tut, dhe nga të gjitha gjërat që gjeni atje, gjeni një 747 të paprekur të ulur në varr. Nuk ka kuptim, apo jo? Sepse 747-at nuk ishin aty kur ishte Mbreti Tut. Pra, çfarë dreqin po bën një 747 në varrin e mbretit Tut? Pra, kjo është analogjia më e mirë që mund të përdor pa hyrë në detaje të mëtejshme. Jam munduar të jem shumë i kujdesshëm.

E dini, nuk dua të jem shpërfillës ndaj pyetjes suaj sepse është një pyetje e rëndësishme. Unë do të bëja të njëjtën pyetje. Por gjithashtu duhet të jem shumë, shumë i kujdesshëm. Dhe nëse vini re, njerëz të tjerë si Hal dhe Eric dhe të tjerë, ata janë shumë të kujdesshëm që ta bëjnë këtë bisedë gjithashtu. Po, mirë, po, nuk jam vetëm unë. Këtu nuk jam thjesht paranojak dhe i çuditshëm. Ka… Ju jeni në fakt më së shumti në të hapur. Ata janë… Ata ende, ju e dini…”

Shumë anëtarë të komunitetit të UFO-ve e interpretuan analogjinë e Elizondos si një aluzion delikate se UFO-t mund të konsideroheshin si gjetje arkeologjike. Çuditërisht, në përvojën e Joe Rogan, Bob Lazar kujton se kishte dëgjuar se të paktën një nga UFO-t e gjetura u gjet gjatë një gërmimi arkeologjik, duke sugjeruar se është e lashtë dhe jo thjesht e vjetër.

Rogan pyeti: “A keni pyetur ndonjëherë dikë që ka ndonjë ide se ku i kanë marrë ose si i kanë marrë?” Llazari u përgjigj: “Jo, por diçka duhet të më ketë thënë nga Berri (partneri i tij laboratorik) dhe… por unë… nuk e mbaj mend plotësisht se çfarë u tha, por thjesht la një farë në mendjen time. Mendoj se të paktën njëri prej tyre ishte pjesë e një gërmimi arkeologjik, kështu që është i vjetër. Diçka, se të paktën njëri prej tyre është i vjetër. Nuk e di nëse ishte ai që punova, por mbaj mend diçka që ka të bëjë me një gërmim arkeologjik.”

Zoti Loeb beson se është e mundur që disa nga pajisjet e avancimit teknologjik të bëra nga banorët e hershëm të Marsit dhe Tokës janë ende funksionale diku tjetër në Sistemin Diellor. Ai sugjeron se “në atë rast, pajisjet e vjetra fluturuese mund të jenë një burim i disa prej Fenomeneve Ajrore të Paidentifikuara në raportet e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare në Kongresin e SHBA”. (Burimi)

Profesor Loeb nuk është i vetëm që mendon për qytetërimin e përparuar që dikur banonte në Mars. Fizikani John E. Brandenburg shpjegoi në këtë studim të vitit 2015 se çfarë mund të kishte ndodhur në Mars. Planeti që dikur kishte një atmosferë të ngjashme me Tokën u përball me një shpërthim masiv termonuklear që shkatërroi atmosferën e tij. Studimi mori në konsideratë Hipotezën Cydonian dhe Paradoksin e Fermit.