Valë që dalin në anë”-Floreta Malaj


Ulur me miken time në një stol !

Pranë një lulushtie të bukur

Ngjyrat e ylberit që ndricojnë mbi det

Dhe valët që ndjekin njëra tretrën në anë.

Pulëbardha të qeta mbi valë lodrojnë

Bukurinë detit ja shtojnë ato

Marin mijëra shikime dhe fjalë të ëmbla

Të bukura janë lirinë sa’ ua zilon!

Dhe vala ua ndjen mungesën

Kur vijnë ato los më shumë me detin

Përplaset si shënjë gëzimi

Vjen në anë e kthehet fluturim.

I ndjek pulëbardhat ngado fluturojnë

Nëpër det ku lozin ato

Sikur me to zë e bizeton

Mos na lini vetëm me ju lodrojmë .

Pulëbardhat me klithma ‘ u përgjigjen

Përplasin ato krahët sa më fort

Sa dhe lule dhe pemë që janë afër

Me gjethet e tyre sikur i miratojnë.

Duke parë e soditur detin

Valët që vijnë e dalin në anë.

Një ditë e bukur pranvere por larg !

Me pulëbardhat dhe detin që nuk thotë fjalë.