Vetëm fjalë…Liljana Ndoni


Vetëm fjalë…

 Sa bukur do te ishte qe fjalët

 qe thuhen e te zinin vende .

Nga te ëmblat fjale marroset

shpirti e dashurit qe lindin te zinin vende .

Fjalët kame ndërtuar shtëpiza

 prej shpirti e fjalët u bene lumturi,.

Me ka ndodhur me fjalët e thëna

 te kame rene ne dashuri.

Nga fjalët ndjenjat shkuan

 ne shtate qiejt e engjëjt mbeten larte.

E nga fjalët dogjën ashtën

 e mbeti si flaka ne kashte…

 Me ka ndodhur qe fjalët

me kame djegur si lave e përvëluar.

 Dhe heshtja me pas me ka

plagosur shpirtin e lënduar.

Dashurive qe me dehen

marrosur me fjale.

Me fjale i qëndisa dhimbjet

 si lulet çelur pas dimrit te dale.

 Te ëmblat fjale te pëshpëritura

 qe dalin nga thellësia zemrës si lule çelur

 Fjale po aq te hidhura helm e si plumbi

 te vrasin te lënë ekstazë e një ëndrre te vjedhur…