Vëzhgimet e automjeteve të mëdha joqeveritare, me madhësi nga 3 deri në 10 kilometra, janë raportuar në oqeanet e botës


Oqeani Botëror shtrihet në 70% të sipërfaqes së Tokës, me një thellësi mesatare prej 3,800 metrash dhe që arrin afro 11,000 metra në pikën e tij më të thellë. Në të vërtetë, qytetërimi ynë është i vendosur në një hapësirë ​​relativisht të vogël të planetit.

Përafërsisht 55 vjet më parë, në vitin 1969, një objekt jashtëzakonisht i madh i paidentifikuar nënujor u zbulua dyzet kilometra larg vijës bregdetare të SHBA. Duke përdorur pajisjet e avancuara të anijeve në atë kohë, u zbulua se objekti lëvizte me një shpejtësi prej rreth 180 nyje (afërsisht 330 km/h) në një thellësi prej 600 metrash dhe gradualisht po ngjitej. E gjithë flota, së bashku me aviacionin dhe forcat tokësore, përfshirë kapanonet e armëve bërthamore, u vendosën në gatishmëri të lartë.

Objekti u afrua brenda 18 kilometrave nga bregu dhe u ngjit në një thellësi prej 420 metrash. Amerikanët dërguan pothuajse të gjithë flotën e tyre lindore në pikën e parashikuar të ngjitjes. Megjithatë, objekti i paidentifikuar ndryshoi kursin dhe, në vend që të vazhdonte të ngjitej, filloi të zbriste në fundin e oqeanit. Ekspertët ushtarakë u hutuan në përpjekjet e tyre për të shpjeguar pajisjen 10 kilometra që lëvizte me shpejtësi kaq të madhe. Për më tepër, komandanti i grupit të vendosur në detin Sargasso raportoi se megjithëse objektivi po gjurmohej, lëvizjet e tij ishin të paparashikueshme.

Roman Lingrem, një ekspert ushtarak me mbi 20 vjet përvojë në Marinën, ka deklaruar se avancimi i pajisjeve gjurmuese ka çuar në një rritje të zbulimit të mjeteve nënujore të paidentifikuara. Nga këto incidente, vetëm 50-60% mund të shpjegohen, duke lënë një sasi të madhe të dhënash të panjohura dhe të paeksploruara. Për shembull, vetëm 2-3% e UFO-ve të regjistruara nga ushtria konsiderohen të pashpjegueshme. Kjo përqindje është dukshëm më e lartë në det.

Kjo llogaritje e thjeshtë sugjeron se mund të ketë një qytetërim të panjohur brenda ujërave të Oqeanit Botëror. Pajisjet me origjinë të panjohur që shtrihen në shumë kilometra janë dokumentuar në pjesë të ndryshme të botës, duke përfshirë Detin e Japonisë, Detin Barents, afër Grenlandës, në brigjet e Britanisë së Madhe, Portugalisë, Australisë, në Oqeanin Indian dhe Paqësor, Gjirin. të Meksikës, dhe ujërat e Arktikut dhe Antarktidës.

Ne nuk po diskutojmë “Quakers” kompakte, por për pajisje të një madhësie të matur në kilometra. Nëndetëset ruse i kanë hasur në mënyrë të përsëritur këto në ujërat e detit Barents që nga viti 1986. Një kapiten i rangut të parë raportoi një rast të tillë në televizionin drejtpërdrejt pasi incidenti përfshinte patrullimin e një zone të caktuar luftarake.

Gjatë një manovre të mëvonshme, instrumentet zbuluan diçka të jashtëzakonshme: një objekt masiv që lëvizte tre deri në katër herë më shpejt se një nëndetëse në thellësi më të mëdha. Nuk kishte asnjë fejesë; anijet thjesht kaluan pranë njëra-tjetrës. Kapiteni raportoi drejtimin e lëvizjes së objektit dhe vetë takimin, por nuk mori urdhër të mëtejshëm, me gjasë sepse ushtria ishte tashmë në dijeni të objekteve të tilla të paidentifikuara.

Në vitin 2009, afër Grenlandës, oqeanografët dokumentuan një pajisje tre kilometra të gjatë që lëvizte me shpejtësi. Instrumentet zbuluan vazhdimisht praninë e tij 60 kilometra në perëndim të ishullit në Detin e Grenlandës, duke zbuluar se objekti ishte 85% metal, duke sugjeruar një natyrë artificiale. Në të vërtetë, nëse do të ishte thjesht një fragment metalik, do të qëndronte në shtratin e detit në vend që të lëvizte me shpejtësi, duke ndryshuar trajektoren e tij.

Në vitin 2022, u zbulua se Rusia po zhvillon një anije nënujore, të quajtur “Amur e600”, e cila mund të krahasohet me një UFO nënujore për shkak të dizajnit të saj dixhital me zhurmë të ulët. Vizualisht, ajo i ngjan një anije kozmike jashtëtokësore, një dëshmi e hapave inovativë në teknologjinë moderne.

Specifikimet taktike të një nëndetëse të re zakonisht klasifikohen si “sekret”. Ndërsa një nëndetëse vjedhurazi me një dizajn futuristik mund të duket mbresëlënëse, është e rëndësishme të theksohet se ky është thjesht një ekran prototip i kohëve të fundit dhe jo një anije operacionale.

E kujt janë këto pajisje? Është e qartë se jo njerëzore. Hipotetikisht, do të kishte burime të mjaftueshme për arka të tilla nënujore, por çfarë lloj energjie do të duhej? Objekte të tilla vështirë se mund të kalonin pa u vënë re. Për më tepër, origjina e huaj tregohet nga karakteristika teknike që janë dukshëm më të larta edhe ndaj analogëve të pajisjeve moderne. Për të mos përmendur 50 vjet më parë.