2024-Parashikimet e pleqve Athonitë


Shumë pleq të shenjtë folën në profecitë e tyre për një seri të tërë luftërash të ardhshme. 

Parashikimi se ushtria kineze do të kalojë Eufratin dhe rusët do të përplasen me NATO-n në territorin turk tingëllon i pamundur, por mos nxitoni në përfundime. 

Pleqtë paralajmëruan për betejën

A e keni pyetur ndonjëherë veten pse gjatë historisë së qytetërimit njerëzit nuk pushojnë së luftuari? Duket se niveli i arsimimit po rritet, bisedat për vlerat në shoqëri nuk ndalen, por në të njëjtën kohë, konfliktet në mbarë botën ndizen me qëndrueshmëri të frikshme.

Ezoteristët janë të bindur se procese të tilla janë të nevojshme në mënyrë që një person të mund t’i afrohet përfundimisht dritës.Kur do të ndodhë kjo? Me sa duket jo së shpejti. Deri më tani, as Putini, as Netanyahu, as Biden nuk dinë (ose nuk duan) t’i zgjidhin disa konflikte ndryshe, vetëm përmes konfrontimit ushtarak, i cili përfshin shumë njerëz.

Plaku Athoniti Paisios, i cili jetoi në shekullin e kaluar, tha se kush do të luftojë me kë në të ardhmen. Sipas tij, kur të përfundojë lufta me Turqinë, luftimet kryesore do të zhvendosen në Lindjen e Mesme. Kina do t’i bashkohet betejës dhe ushtria kineze do të kalojë Eufratin dhe do të pushtojë tokën e Izraelit. Numri i përgjithshëm i forcave të armatosura kineze do të arrijë në 200 milionë njerëz.

Kinezët do të rrethojnë Jeruzalemin. Paralelisht, rusët do të përplasen me NATO-n në territorin turk.

Plaku Kosma Etol, i cili jetoi në shekullin e 18-të, tregoi se si do të ishte Lufta e Tretë Botërore. Sipas tij, konflikti nuk do të zgjasë shumë, por do të sjellë një numër të madh viktimash. Dhe gjithçka fillon me Dolmacia (Serbi).

Plaku Metju, i cili ndërroi jetë në vitin 1950, parashikoi se një masakër e re mbarëbotërore do të ndizte nga disa veprime në territorin e ish-Jugosllavisë. Si rezultat i konfliktit, popullsia e planetit do të reduktohet me një të tretën. 

Kështu e shohin të ardhmen disa pleq. Të tjerë parashikojnë një zhvillim tjetër. Disa besojnë se një luftë bërthamore do të ndodhë midis Rusisë dhe Kinës, e cila do të përpiqet të aneksojë Lindjen e Largët. Pekini do të duhet të tërhiqet dhe rusët do të rrisin ritmin e zhvillimit në Siberi.

Toleroni dhe mos u ankoni

Por sipas parashikimeve të tjera të pleqve ,  një masakër e madhe do të shmanget dhe fatkeqësitë njerëzore do të tronditin ndjeshëm varkën sociale. 2024 do të jetë shumë i vështirë pasi uria globale mund të fillojë për shkak të përkeqësimit të situatës ekonomike në të gjithë botën.

Paqëndrueshmëria ekonomike do të prekë të gjitha shtetet pa përjashtim. Njerëzit do të përballen me një zgjedhje të vështirë – “kryqin apo bukën e tyre të përditshme”, domethënë njerëzimit do t’i duhet të zgjedhë atë që është më e rëndësishme, pastërtinë shpirtërore apo stomakun plot.

Trazirat popullore dhe konfliktet ushtarake do të ndodhin kudo. Njerëzit do të fillojnë të tregojnë në mënyrë aktive pakënaqësi me veprimet e autoriteteve. Rendi i vjetër do të shembet. 

Megjithatë, të gjithë duhet të jenë të durueshëm dhe të mos ankohen. Lajmi i mirë është se kohët e vështira nuk do të zgjasin shumë. Tashmë në vitin 2025 , bota do të jetë në gjendje të kapërcejë kulmin e krizës dhe të nisë rrugën e zhvillimit të mëtejshëm.

Sipas një profecie tjetër, mosmarrëveshjet do të intensifikohen mes Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve të saj. Të dy vendet do të përballen me vështirësi të mëdha. Megjithatë, Uashingtoni ka një diferencë shumë më të madhe sigurie.

Koha do të kalojë dhe shtetet vëllazërore më në fund do të mund të lënë pas të gjitha mosmarrëveshjet dhe kontradiktat duke bashkuar forcat.

Por në SHBA situata gradualisht do të përkeqësohet. Duke kërkuar në mënyrë aktive një qasje të re, Shtetet e Bashkuara do të rrezikonin integritetin e tyre territorial. Është e mundur që disa shtete të vendosin të shpallin pavarësinë.Situata e pasigurt politike do të përkeqësohet nga fatkeqësitë e fuqishme natyrore. Që në vitin 2024, Shtetet e Bashkuara mund të përballen me fatkeqësi natyrore në shkallë të gjerë.Sapo balanca e fuqisë në arenën gjeopolitike të ndryshojë, bota do të përballet me paqëndrueshmëri financiare, e cila do të sjellë një përkeqësim të ekonomisë. Mirëpo, në këtë rast nuk do të ketë konflikt, as konfrontime lokale nuk priten – as luftë, as të shtëna armësh.

Situata e pasigurt politike do të përkeqësohet nga fatkeqësitë e fuqishme natyrore. Që në vitin 2024, Shtetet e Bashkuara mund të përballen me fatkeqësi natyrore në shkallë të gjerë.