A është ky mbishkrim në Piramidën e Madhe i ngjashëm me hieroglifet e çuditshme të UFO-ve të Roswell?


4 simbole misterioze u gjetën në hyrje të Piramidës së Madhe të Khufu, në vitin 1934. Kuptimi dhe qëllimi i tyre aktual ende nuk dihen.Kur mendoni për piramidat e Egjiptit, ju ndoshta mendoni për varre – në fund të fundit, kjo është ajo që ata mendojnë se janë nga shumica e historianëve. Megjithatë, ka disa që spekulojnë se këto struktura të jashtëzakonshme mund të ishin ndërtuar për një qëllim tjetër. A kishin faraonët njohuri apo rituale të fshehura që donin t’i ruanin dhe t’i mbronin?Qëllimi i tyre i vërtetë është ende i panjohur, por nuk mund të mohohet se piramidat e Egjiptit janë unike në shumë mënyra. Teknikat e projektimit dhe ndërtimit të përdorura nuk janë si asgjë tjetër që ekziston sot.

Ekziston një mbishkrim i çuditshëm në bazën e hyrjes së piramidës së lashtë Khufu që është shkruar në një “kod” të padeshifruar që i ngjan shkronjave “VOEO” ose diçka krejt të ngjashme. Në vitin 1934, egjiptologu francez M. Andre Pochan raportoi për herë të parë këtë mbishkrim kurioz të gdhendur në simbole të stilit të hershëm në arkivën masive prej guri mbi portën origjinale të Piramidës së Madhe.

Disa studiues, nga ana tjetër, theksojnë se këto mbishkrime janë të një periudhe më të vonë se perandoria egjiptiane dhe mund t’i referohen diçka krejtësisht tjetër. Megjithatë, hulumtimet tregojnë të kundërtën. Pa dyshim, një mister i madh mund të gjendet brenda këtyre mbishkrimeve.

Një numër studiuesish kanë parë ngjashmëri të konsiderueshme midis mbishkrimit të gjetur në kamaren e Piramidës së Madhe dhe glifeve të gjetura të gdhendura në fragmente metalike nga përplasja e diskut Vimana në Roswell – New Mexico në 1947. A është kjo dëshmi se jeta e lashtë egjiptiane ishte disi e ndikuar nga qenie jashtëtokësore nga një botë tjetër?

Origjina misterioze e tetragramit të Piramidës së Madhe

Tetragrami i gdhendur në “dyert e mbyllura” të lashta të Piramidës së Madhe mendohet të jetë me origjinë berbere. Berberët janë një grup etnik vendas në Afrikën e Veriut. Historia e tyre mund të gjurmohet që nga viti 6000 para Krishtit.

Termi “berberë” i referohet grupit të popujve të Afrikës së Veriut që flasin gjuhët berbere, të cilat janë anëtarë të familjes së gjuhëve afro-aziatike. Ata e quajnë veten Imazighen, që do të thotë “burra të lirë”.

Midis 58 dhe 75 milionë njerëz, kryesisht në Marok, Algjeri dhe Siwa Oasis të Egjiptit, mendohet se flasin këto gjuhë. Por, në këtë grup bëjnë pjesë edhe Tuaregët, të cilët janë kryesisht nomadë saharanë.

Prandaj, këto simbole të konsideruara kaq të lashta dhe kaq të pazakonta përbëjnë të vetmin mbishkrim të këtij lloji të gdhendur në piramidën e lashtë dhe të gjetur askund tjetër në monumentet egjiptiane. Mbishkrimi, sipas “Historisë së shkurtër të Egjiptit të Lashtë” të Juan Jesus Vallejo, përbëhet nga katër shkronja, nga e majta në të djathtë.

“V,një rreth i ndarë me një vijë tërthore, vija paralele horizontale dhe në fund një rreth tjetër i ndarë me dy vija vertikale. Përkthimi i katër personazheve nuk është i lehtë pasi ato mund të lexohen nga e djathta në të majtë ose anasjelltas. Për më tepër, askush nuk është plotësisht i sigurt se si janë shkruar fjalët e gjuhës së folur mijëra vjet më parë. Por rrënjët e saj mbetën në gjuhët moderne berbere të Afrikës së Veriut dhe është me ndihmën e këtyre “embrioneve” që mund të arrihet kuptimi i tij origjinal.Vlerat e mbishkrimit, nga e majta në të djathtë, janë shkronjat D, B, Q dhe B. Ato formojnë dy fjalë rrënja e të cilave është DB dhe QB. Fonemat e marra pas këtij operacioni janë dubba dhe ikbut. E para nga fjalët do të thotë “kujdesu për veten” ose shprehja bisedore “pranoni gjërat ashtu siç janë”. Fjala e dytë, ikbut, është domethënëse në vetvete, pasi përkthimi i fjalëpërfjalshëm i saj do të thotë “kupola që mbulon varrin e një njeriu të shenjtë”

Për të kuptuar kuptimin e vërtetë të këtyre frazave, së pari duhet të pranojmë se kuptimet e fjalëve të lartpërmendura janë islamizuar, pasi feja e tanishme berbere është myslimane.Megjithatë, nëse e ekstrapolojmë kuptimin e saj nga mijëra vjet më parë, mund të konkludojmë se Piramida e Madhe u varros me dikë “hyjnor”, ose të paktën u përfaqësua si e tillë.
Kjo mund të jetë e gjitha për dhomat e fshehura në piramida.Shumë prej jush do të supozojnë se Faraoni u adhurua si Zot pasi të keni lexuar këtë përfundim, i cili nuk duket thelbësisht i ri. Megjithatë, nëse e shqyrtojmë me kujdes përkthimin, zbulojmë një fakt domethënës.
Është një “kupolë që mbulon varrin e një njeriu të shenjtë”, duke aluduar në idenë se vendi i varrosjes së kësaj krijese është jashtëzakonisht afër majës së piramidës, një vend që nuk është arritur ende nga arkeologët.
Në çdo rast, ky nuk është i vetmi fakt që na bën të teorizojmë se piramida përmban një numër të madh dhomash të fshehura dhe të panjohura – një teori që ka filluar të konfirmohet nga studimet e fundit duke përdorur detektorë të rrezeve kozmike.

Lidhje jashtëtokësore

Ne kemi dëshmi të llojit më të hershëm të shkrimit në historinë njerëzore: një gjuhë simbolike që daton mijëra vjet më parë. Megjithatë, përkrahësit e teorisë së lashtë të astronautëve pretendojnë se kur perënditë e lashtësisë erdhën në Tokë, ata edukuan njeriun dhe, në shumicën e rasteve, krijuan kultura të qytetëruara që ende përfshijnë adhurimin e “zotave”.

Zotat shfaqen në listat egjiptiane paradinastike si mbretër që sunduan mbi njerëzit për qindra ose mijëra vjet. A mund të jetë ky lloj shkrimi një trashëgimi e perëndive të vjetra? Po sikur këta perëndi të ishin thjesht qenie të avancuara teknologjikisht nga botët e tjera?

Zbulimi i hieroglifeve të çuditshme Rosswell: Çfarë ndodhi në të vërtetë?

Një objekt i çuditshëm u zbulua në Roswell, New Mexico, në korrik 1947, gjatë ngjarjes famëkeqe Roswell; në të cilën u rrëzua një UFO dhe kur ushtarakët mbërritën në vendngjarje, ata u tronditën kur gjetën disa fragmente të çuditshme.

“Filluam mbledhjen e mbeturinave. Shumë prej tyre kishin numra të gdhendur dhe hieroglife të vështirë për t’u lexuar. Asnjë nga rrënojat nuk u dogj. U përpoqa të djeg metalin, por ishte e pamundur të ndizej. Dukej si gjethe e një pakete cigaresh. U përpoqa ta thyeja me një çekiç 16 kilogramësh dhe dështova. Gjenerali Raimi më paralajmëroi se duhet të hesht për incidentin,” tha major Jesse Marcel, një nga ushtarët që punonte në hetimin e përplasjes së famshme të UFO-ve.

Vite më vonë, Jesse Marcel Jr. deklaroi se në mes të natës babai i tij kishte sjellë në shtëpi disa rrënoja që ishin gjetur në vendin e përplasjes për t’i parë ai dhe nëna e tij.

Një nga objektet që magjepsi më shumë Marsel Jr. atë natë ishte një shufër e vogël me hieroglife. Interesante, deri sa vdiq në vitin 2013, Marcel Jr. pohoi se kjo histori ishte plotësisht e vërtetë. Dhe gjithashtu vlen të përmendet ngjashmëria e dukshme e simboleve të gdhendura në shkopin Roswell me simbolet mbi hyrjen e Piramidës së Madhe.

Dy objekte të ndara nga një afat kohor prej mijëra vitesh dhe kilometrash. Natyrisht, kjo nga pikëpamja e linjës sonë hapësirë-kohore. Si është e mundur kjo?

A është thjesht rastësi apo provë që, në të kaluarën e largët, qytetërimi ynë mori njohuri nga qenie inteligjente nga botët e tjera, të cilët, ndër të tjera, na lanë trashëgim gjuhën e shkruar?

E vërteta është se në shumë raste të tjera të kontaktit të ngushtë me UFO-t (Villash-Boash, Hill, Randlesham, etj.), dëshmitarët pretendojnë se kanë parë simbole “hieroglifike” brenda ose jashtë anijes së supozuar të alienëve. Ndoshta kjo është arsyeja pse egjiptianët e lashtë i lidhnin këto simbole me familjen mbretërore të lidhur me perënditë.

Fjalët e fundit

Sot, Piramida e Madhe e Gizës është një shembull mahnitës i arkitekturës antike; dhe ka krijuar një sërë teorish dhe mitesh gjatë viteve, duke përfshirë pretendimet se ka dhoma të fshehura brenda. Disa besojnë se piramida e madhe fillimisht ishte e mbuluar me hieroglife dhe mbishkrime, por këto janë konsumuar me kalimin e kohës.

Të tjerë mendojnë se mund të ketë mbishkrime ose pasazhe të fshehura në vendet ku kanë rënë gurët e zorrës. Shumë njerëz besojnë se mesazhet e lashta dhe të dhëna për ngjarjet misterioze të së kaluarës dhe të së ardhmes të llojit njerëzor janë të fshehura diku brenda strukturës së piramidës, në pritje për t’u zbuluar.