Afrohet një errësirë-Godo Mehmetaj


AFROHET NJË ERRËSIR

DHE CDO VITË PO NA ZË SYTË

Kudo që halli u shpuri

nga të shkoni të qëndroni

mbroni fortë gjuhën tuaj

dhe fëmijve ua mësoni

Nga ju profesorë Shqiptar

do tu kërkoj një nder

mos na lini të rrim qorr

se po shkojmë në humnerë

Për gjuhën tonë të shtrënjtë

më vjen dhe në mes të ëndërrës

ato fjalë ëmbël ëmbël

gjuhë me ngrohtëin e Nënës

Ngado që më plasi jeta

edhe tanti që jam burrë

kërkova po’ zgjidhje s,gjeta

vetëm ti më ke dhënë udhë

Shumë herë ndihem fajtor

që të dija sa më mirë

ti më fletë me zëmër Nëne

krenohem që më fletë bir.

Ju mësues që dini shqip

nga ju kërkojme pak dritë

afrohet një errësirë

dhe cdo vitë po na zë sytë.