Antigonë lulja e lirisë-Miranda Troci Derti


Poezi nga——-Miranda Troci Derti

24/06/2023

Lavdi moj bijë dardane !!!

Antigonë lulja e lirisë.

Gjaku yt u bëftë dritë e pavarësisè…..

Lirinè iua dhe brezave e s.harrohesh kurrë.

Mbetesh heroinë shqipe mbi flamurë..

Në vargje e këngè heroinë e kombit..

Jetën e flijoji pèr lirinè e këtij trolli..

Amanet vèllezër kur t.mè vini te varri.

Me flamur fshijni lotët që ju lashë te balli..

Antigonë dardane lulja e përjetësisë..

Atdheut ia fale ditët e rinisë.

Me ty krenojnë brezat krenon dardania

Me gjakun e bijve u fitua liria !!

Lavdi heroinè e kombit!!