Ardhja e një gruaje-Ligor Stafa


Nën këtë çekan të rastësishëm na trazon

vështirësia për t’u bërë të pranueshëm

Një djall lëviz përmes zërave tanë

Një marramenth belbëzimesh

porsi një prekje poshtë rrobave

na rikthen zjarrin e humbur

na çon tjetërkund

na bën të fundosemi mes panikut

dhe dëshirës

Të shndërruar në ca silueta të adhurueshme

qëndrojmë këtu

lidhur pas ëndrrës për t’u bërë

të padukshëm

lidhur në një ishull që përvëlon

në mirazhet e tij

trekëndësha dhe shtrate

kaq afër nesh dhe kaq pamjengjitës

Teksa ndiejmë ujin në grykë

frymëmarrjet tona bëhen në një

duke pritur fundin e lojës.

– Ligor Stafa

* * *

THE ARRIVAL OF A WOMAN

Under this capricious hammer, we are unsettled,

Facing difficulty to find acceptability.

A devil moves through our voices,

A heady swarm of murmurs,

Like a touch beneath the clothes

Brings back to us the lost fire,

Takes us elsewhere,

Makes us submerge between panic

And desire.

Transformed into some worshiped silhouettes,

We stand here,

Bound by the dream of becoming

Invisible,

Tied to an island that glows

In its mirages,

Triangles and beds

So close to us and so alluring.

As we feel the water in our throats,

Our breaths become one,

Awaiting the end of the game.

– Translated from Albanian by Ukë ZENEL Buçpapaj