Arma-Nebi Dragoti


Ti njeri, je me dreqi njeri,

ti or ti, qe prodhon arme;

per çfare i do, o zemeŕ zi,

te vrasesh njeriun?Je shpirt katran!

Pse keshtu? Po te vrasin ty,

a do pranoje,o i keqi surrat?

Ja, une te flas sy me sy:

rri,ha buken tende ne paqe!…

O njeri, qe prodhon veç arme,

t’u thafte ajo dore t’u thafte,

t’u thafte goja, arma te vrafte!

Arma te çofte ty ne varre!

Ti s’ je njeri, po egersire kafshe;

politika jote ne vetevrasje te qofte!

Popujte e Botes ngrihen barrikade

dhe varrin mallkimi yne ta mbulofte!