Autoritetet e MB hetojnë humbjen e avionit RAF me një UFO


Një avion transporti ushtarak RAF Atlas. 

Bordi i MB Airprox ka kërkuar një incident intrigues që ndodhi në orën 13:00 të 16 nëntorit.Sipas raporteve, një RAF Atlas – një aeroplan i madh transporti ushtarak – kishte fluturuar mbi Currock Hill në Tyne and Wear, Angli, kur një objekt i panjohur kaloi avionin në anën e djathtë.

Supozimet fillestare se objekti duhet të ishte një dron u vunë shpejt në dyshim kur ekuipazhi i fluturimit e përshkroi atë si në formë rrethore me një qendër të zbrazët, rreth 3 metra të gjerë dhe me ngjyrë të zezë.

htcorrelaBordi hetimor vuri në dukje se lartësia e madhe e përplasjes, së bashku me përshkrimin fizik të objektit, ishin të tilla që ata nuk ishin në gjendje të përcaktonin natyrën e tij.

“Providence kishte luajtur një rol të madh në incident dhe/ose ekzistonte një rrezik i caktuar përplasjeje,” shkroi bordi, duke vënë në dukje gjithashtu se distanca e shkurtër mes tyre kishte paraqitur një rrezik të konsiderueshëm.

Siç qëndrojnë gjërat, saktësisht se çfarë ka hasur ekuipazhi i avionit atë ditë, vazhdon të mbetet mister.