“Botë e trazuar”:Nga Adriana Kongjini Bala


“Botë e trazuar”

Botë e trazuar,
Që kur ke filluar ,
Me popull të vuar,
Shumë e kanë paguar,
Me zemër të rënduar,
Fëmijë të coptuar,
Nga lufta të lënduar,
Nga etija përvëluar,
Nga sytë të qoruar,
Nga prindërit të malluar ,
Nga shtëpitë të larguar,
Sa kemi për të duruar…?????

Ktheje o Zot syrin mbi tokë ,
Mos e ler botën copë-copë,
CA me vila edhe me jot,
Të tjerët nga uria në gropë,???

Shiko o zot të lutemi tek TY,
këto që ndodhin ktheje një sy,
Mos të preken rini dhe fëmijë,
Jepu o Zot shëndet dhe dashuri,
Të lulëxojë bota për bukuri.
Tê mos ketë lot edhe mërzi.
………..