Buzëqeshja jote-Zymer H.Haliti


Kur ti më buzëqeshë ndriçon dielli

kur më shikon këndon ëmbël bilbili

jeta bëhet kopsht me ngjyra ylberi

kënga merr notat me erë trëndafili

Kur ti më buzëqesh ndrit fytyra jote

unë ndihem fatlum si një margaritar

të gjitha lulet çelin me erëra baziloke

dhe jeta merr kuptim si det i paanë

Kur më buzëqeshë sytë t’shkëlqejnë

jeta ime merr shije me ëmbëlsi fiku

ca mornica të freskëta më rrëmbejnë

e them:edhe kjo ditë e bukur më iku

Kur ti më buzëqesh,ëmbëlsohet jeta

përmes disa luleve nektar sjell bleta

kur ti më buzëqeshë hëna shkëlqen

je Ti magjia që zemrën më rrëmben.