Çastet me ty!Blerta Basha


Blerta Basha

Sa nostalgji e sa mall ndjej sa herë

Kur kujtoj castet, e bukura me ty,

Ikin ditët muajt e vitet radhë-radhë,

O dashuria ime e përjetshme si zjarr.

Rrezja e parë,madh, vërtetë i këngës,

Më ngroh në shpirt e në zemër,

Je thesari im i madh sa qielli,

Ti që mban më të bukurin emër.

Pa ty se di si do ishte bota në të vertetë,

Do dukej cdo gjë bosh dhe e shkretë,

Me ty kam gjithë botën para syve të mi,

Se ti je pasuria më emadhe në këtë jetë.

Ti je si bilbili që këngëz ja merr në male,

Me melodin e shpirtit të ëmbël si mjalti,

Më hap dritare malli,

Çastet me ty jan qëndisur me gurë diamandi!