Sami Arifi-Korrupsioni dhe krimi janë simbol i zisë!…


Korrupsioni dhe krimi janë simbol i zisë!…

Si ka mundësi,
një baba me fëmijë!
Mbytë nënën e fëmijëve;
thoshte ishte gruaja e tij…
Nga babai i fëmive me paramendim,
paguhen kriminelët që ishin n’tërbim!
Makabër tillë s’bën qenja që e falë Zoti,
nga gjëma dhe dhembjet,
do t’na shkretërojë moti…
Perëndia na krijojë;
t’kem dashni e humanitet,
n’asnjë çast fëmijët e vegjë;
s’guxojmë t’i lëm vetë…
Egoizmi pafund i tepruar;
mbuloj njerëzit n’zi,
fëmijtë mbetën pa nënë;
me atë faqezi…
Po s’u vu drejtësia;
te ne n’rend t’parë,
pa siguri t’ligjshme;
s’kanë krimet për t’u ndalë…
Po s’u bë fitimi;
n’rregulla drejtësisë,
korrupcioni dhe krimi janë;
veç simbol i zisë…
nga krimi u hedh n’vdekje;
edhe nënën e fëmijës…