Ç’farë ” djallin “bëjnë.!?Stop!-Fatbardha Zirka 


Fatbardha Zirka 

E indinjuar dhe “shpirtin “e trazuar kam ..

Lajmet përditë”,abuzim ,dhunim,vrasje…! “

Ç’po ngjan, o “njerëz “në hallemadhin vendin ton!

Çfarë djalli bëjne ,kan dal nga rruga e Zotit !

“Njerëz” të dal nga binarët,të ikur nga trutë e kokës..

Shteti palaçon bën sehire ,miopin dhe shurdhin

Njerëzim ,ka humbura ndjenjë dhe ndergjegjen !

Turp, po zgërdhien edhe kafshët me “ne “

Në djall vraftë ç’do llojë “mostre”

Që guxon, e ngreh dorën ,qëllon e abuzon ,

Torturon e lëndon ,qenje me t’ brishtë ,një fëmijë !

Dhe gjumin e natës ja kthen në makthe..!?

Ti ‘lerë’ dhe dështimi ,shoqërisë së kalbur..

Që lëndon ,një shpirt të pastër,” i lë cen”

Shënjos jetën…e bën të jetojë në tmerre e frikë !

Tu thaftë dora, e tu shoftë fara jote …

, Zoti ju ndëshkoftë ! “Specje,krimb haleje”

Ata janë të vetmit engjuj ,që jetojnë në k’të tokë!

-Mos mi prek fëmijët ,lëri të luajnë, të ëndërrojnë

Të hapin krahët, si zogjët e lirë të fluturojnë qiejve

Lëri të jetojnë jetën, të lumtur, të qetë dhe pa frikë