Cuca e maleve-Miranda Troci Derti


Dikur kisha dëgjuar për dramën “cuca e maleve”

Kish lindë në fis të qanun e derë e sojni’

Naltēsue në gojëdhana e ntamēl të zanave’

Se tundi as koha as rendi as hijenat në ligështi,,

E shenjtë besë e fjalë e saj edhe jetën me dhanë.

Shpirti saj fisnik han vdekjen me dhambë,

Sy pa trembur kurrë ndaj ujqërve dhëmbë sprehur.

As kthetrave të korbave që e duan të vdekur..

Ajo kurrë s.njohu lajka e dredhi..

Bukë e nder të jep besë e krenari’

M.bafsh me cekë në emër vorrin vetes i ke ba..

E në gjunjë tê kobçarësh kurrë ska ra.

Rritun në shtëpi fisnikësh me nderë në bajrak,

Eh në i hy në hak në ballë ta shkref alltinë.

Eh nderi i saj kësulën të lan me gjak,

Në shtatë pashë dhe dije se ki hy…

Rolin e asaj drame “cuca e maleve”e përjetoi vetë në jetë.,

Fluturoj shqiponje mbi bjeshkēt e nalta.

S’ia trubullojnë hijen as sorrat as retë’

Kurrë sia ndali hovin as dita as nata..

Shkroi!!

Miranda Troci Derti !!

Reç Diber!!