Dallgët e jetës-Florentina Skendaj


Edhe kur unë luftoj e luftoja,

me helmet e jetès,

ti nuk fshihje dot zilinè ,

qè tè çante zemrèn .. . .

DHe dalja ime ,

mbi helmet- dallgè ,

pèshtymè

e shupllakè pèr ty,

nè shpirt e nè ballè !

~

Moshè e djegur

Midis trumèzezave ,

shpèrthyen e krye nxorrèn fijebardhat- flokè..

E themi :

-U poqèm ?

A thènè mè saktè,

helmuar shpirtit,

u dogjèm…

. . . . .