Ku është e vërteta?Murtez Asllani


Ku është e vërteta

pa më thoni mua,

unë kurrë s’e gjeta

mos e gjetët ju?

Kërkova kudo

qytet e malësie,

mezi gjeta

një fije drejtësie.

Drejtësia ka humbur

diku në humnerë,

nuk di a do t’mundet

dikush me e nxjerrë.

Në kopshtin me lule

aty ku punon bleta,

aty është drejtësia

dhe e vërteta.

Nuk ka më lehtë

në këtë dhe

që e vërteta

t’dominojë ndër ne.

Një ditë takova

një burrë të vjetër,

fol gjithmonë drejt

se nuk ka rrugë tjetër.

Fjalët e plakut

unë i respektova,

por të vërtetën

askund s’e takova.

Prandaj o njerëz

për atdhe punoni

dhe vetëm të vërtetën

gjithmonë e kërkoni.

Drejtësia është si hëna

natën kur ndriçon,

e vërteta është si dielli

kur rreze lëshon.

E vërteta ka mbetur

vetëm fjalë në letër,

e në praktikë

krejt diçka tjetër.