Dashuri që të jep jetë-Blerta Basha


Blerta Basha

DASHURI QË TË JEP JETË

Eshtë vetëm ajo e nënës,

Që të mban nëntë muaj në barkë,

Të ushqen nëpër venat e zemrës,

Dhe kur një ditë nëna nuk është mirë,

Të kisha forcën e gjithë planetit,

Tja merrja dhimbjen e shpirtit

Veç nënës mos ti shihja lotin.

Ah..një pikë loti e nënës sa shumë që peshon,

Dhe kur nëna e fsheh se mos lëndon,

Po a ka dashuri në gjithë këtë botë,

Që me dhimbje e lotë veç buzëqesh të thotë..

Këto janë nënat heroinat tona

Ndaj i krijoi zoti i solli në tokë,

Për të pasuruar token me paqe e mirësi,

Dashuri që të japin jetë me çdo qelizë të vetë!