Dashuria ime e parë(η πρωτη μου αγαπη)-Shqipëroi:Lefter Shomo


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

DASHURIA IME E PARË( Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ)

Ishte një burrë, isha një çupërlinë

Një hënëstërkalë, një hënëstërkalë

Prej shumë vitesh rënë në dashuri

Në të voglën, të vjetrën mëhallë.

Bebes së syve e vështroja

Dhe flisja e qeshja

Që të më hedhë një vështrim

Ai qeshte dhe anashkalonte..

Thashë një ditë të rend, t’i tregoj

Se e dashuroj, sa fort e dashuroj

Për të më puthur; t’ i hidhenm përqaf

E të ngjitem aty, qiellit lart.

Unë guximin një ditë e gjeta

Dhe rrugën ia preva

I thashë se e dashuroj

Ai qeshi, më anashkaloi..

Ishte një burrë, isha një çupërlinë

Një hënëstërkalë, një hënëstërkalë

S’ di ku të jetë, po ta rishikoj

Prapë do t’ i them: ” të dashuroj”.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/ 473 l.p.α