Dëshmitarët e UFO-ve të Westall janë duke kërkuar përgjigje pas 58 vitesh


Një vëzhgim masiv i UFO-ve në Australi nuk është ende afër zgjidhjes pothuajse gjashtë dekada më vonë.Është një nga misteret më të njohura të UFO-ve në Australi dhe edhe sot, 58 vjet pas incidentit, njerëzit që e përjetuan atë nga dora e parë mbeten të palëkundur në bindjen e tyre për të gjetur të vërtetën.

Vetë incidenti ndodhi më 6 prill 1966 kur shumë njerëz, duke përfshirë studentë dhe mësues nga Shkolla e Lartë Westall dhe Shkolla Shtetërore Westall, vëzhguan tre objekte metalike duke manovruar në heshtje nëpër qiell mbi Melburn në shtetin australian të Victoria.

Sipas rrëfimeve të dëshmitarëve, objektet, të cilat nuk mbanin shenja të dukshme, u ulën për pak kohë në një kasolle pranë shkollave përpara se të ngriheshin përsëri dhe të zhdukeshin. Një hetim i fushës më pas zbuloi praninë e disa rrathëve të mëdhenj të barit të rrafshuar.

“Ishte kaq e pazakontë … ndodhi në mes të ditës dhe ishte parë nga kaq shumë njerëz duke u ulur në tokë, përpara se të ngrihej përsëri,” tha studiuesi Shane Ryan.

“Ngjarja ishte padyshim mjaft e madhe për të marrë një reagim të madh. Çfarëdo që të ndodhte çoi në agjencitë qeveritare që ekzaminonin vendin dhe merrnin mostra dheu.”

Interesi për rastin më vonë do të ngrihej në qiell pasi disa nga dëshmitarët pretenduan se ishin vizituar nga zyrtarë me veshje të errëta, të cilët i paralajmëruan ata të mos flisnin për atë që kishin parë.

Joy Clarke, e cila ishte 12 vjeç në kohën e incidentit, kujton gjallërisht atë që ndodhi atë ditë.

“Isha në klasë kur nxënësit nxituan dhe na treguan historinë”, tha ajo. “Ne zbritëm me nxitim në ovale dhe pashë tre disqe fluturuese atë ditë. Besimi im personal është se ata nuk ishin të kësaj bote.”

“Ata ishin padyshim nga diku tjetër, sepse unë kurrë nuk kam parë diçka të tillë fare.”

Tani në të 70-at e tyre, ish-nxënësit e shkollës mbeten të bindur se ajo që panë ishte e vërteta.

“Ai është ndoshta në pesë shikimet masive më të mira në mbarë botën,” tha Clarke Watson i MUFON për The Sunday Age .

“Në Australi nuk është me të vërtetë i njohur gjerësisht, por jashtë shtetit referohet shumë sepse u pa nga fëmijët që, kur u intervistuan në mënyrë të pavarur, treguan të njëjtën histori.”

“Kishte edhe një grup mësuesish që në fakt pretendonin se e kishin parë, kishte foto që pretendohej se ishin bërë dhe kishte ndërhyrje të qeverisë shumë herët”.