Doja te isha përsëri-Mimoza Nebiaj


Ajo vajza e vogël,

Me gjunjët e care,

Qe veja tek nena ime,

Duke qare…

Sesa me ketë zemer,

Te dërmuar skaj me skaj,

Doja te isha dhe njëherë fëmijë,

Te mos kuptoja,

Cfare po ndodhte,

Sesa me shpirtin e copëtuar,

Nenes pe tja treguar,

Doja te isha perseri,

Ajo vajza e vogel,

Si dikur qe mendjen se vrisja une…

Te rendja te rendja,

Ne lendinat me bar,

Veshtrimin drejt qiellit lart

Doja te isha dhe njehere,

Ajo vajza capkene,

Qe fluturoja,

Sesa me lotet qe cdo cast drejt buzes dot,

Si ndaloja,

Ah, sa do doja perseri,

Te isha Mimoza e vogel…