Duam paqe,jo luftë…!Selman Hysi


Duam paqe,jo lufte…!

Mireseerdhe moj Stine e Veres

Bota e mbarsur me konflike lufte teritoresh

Gjitheandej,pasiguri,arme çfarosje..

Fuqite,njerezimin me bome atomike kercenojne..

****

Shume vuajtem nga Covidi 19-te..

Shume jete njerezish u muaren..

“Kasapet”per interesa fitimi shume e propogaduan…

Por ja si ne qiell te paster,luften ata na e afruan..

****

Pushtim territoresh,bombardime.. Vrasje,pleq,femije,shkaterrime..

Kercitje dhembesh per “shtypje butoni”armeve atomike…

Hitleri Carist,gati masakren njerezore…

****

Marreveshje,kompromise,cfare do sjellesh..?

Garanci,rend,stabilitet apo “marrveshje” dallaveresh..

Lufta ne Ukrahine, po provon dhe “rolin”e armeve….

Shtete,interesat e tyre kane ne plan te pare,”hegjemonine”vrastare..