Dy pengesa ?…Fatmir Pushi


DY PENGESA ?…

FATMIR PUSHI

Dy shkëmbinj ……para, dhe pas !..

Ndërkohë të dy…… në dështim ?…

Kazani lavatrices …….po dridhet

Duke larë …………rrobat e pa lara.

Si ti zhdukim këta shkëmbinjë ?..

Ku në gjakun e qelizave kan helm,

Ku agimi i tmerruar……… zvarritet,

E bimët me helm nuk mund të rriten.

Dritat rrugore………. janë fikur,

Yjet ……….i kanë mbuluar retë,

Jeta është qepje me mballoma ,

E coptuar copë, copë nga rruga e jetës.

Erdhi vapa dhe ariu akoma në gjumë,

Nuk është zgjuar akoma nga gjumi dimrit,

Ka frikë nga ajri i trash i beharit

Dhe pyetja pse !..qëndron enigmë ?..

Koha po ikën ngadal

Ka telashe në kosheren e bletëve,

Për votime u japin një thes miell,

Smendojnë çdo tu sjell e nesërmja .