E vetmja dashuri pa kushte!Laureta Malaj


Laureta Malaj

Sa yje që i ka gjithë qielli

të endur në të gjithë k’të botë .

Të gjithë bashkë unë t’i bashkoja ,

si nëna ime nuk ishin dot .

Edhe lëndinat plotë me lule

që duart unë i mbusha sot .

Prape se prape je më e ëmbla

aty ku “unë” ndihem më ngrohtë.

Në qiell të zemrës të kam kurdisur

aty ku rreh çdo ditë dhe natë .

Aty ku dashuria jote

rri përherë dhe pikon mjaltë.

Të gjitha dashuritë t’i mblidhja

dhe t’i veçoja një pas një .

E vetja që ajo do mbetet

është veç e nënës në gjithë këtë!

Të gjitha dashuritë t’i mblidhja

dhe t’i veçoja një pas një .

E vetja që ajo do mbetet

është veç e nënës në gjithë këtë!