Eja zemër…Sanie Tushi Rrokaj


Eja zemër ç”do tu thuash luleve të majit

Në frymëzime çastesh rrëzohen nga buza

Zemërthyer iku prilli mes reve .

Fajin e papenduar në to shkruar .

Askush nuk ka të drejtë të marë jetën e fëmijëve

sapo kanë çelë ëndërrat e tyre fëmijnore

Jeta juaj bashkëshortore ka qënë zero

Gjithçka të bukur fëmijëve pse ua morët ?

Ura fjalësh ndërtohen e prishen në familje

Përralla dashurie në lumë përfundojnë

Për gënjeshtra të bardha në heshtjen e gjatë

Kënga e jetës në vdekjen shkoi .

Ndalni llafet mos u merni me thashetheme

Se këto prishin sa familje në udhë pa mbarim

Mbushni zemrat plot dritë e mirësi

Ngjyrat e ditës mbas dimrit të vijë .

Një ditë e re i priste e ardhmja

Me zërin e shpirtit e brishta jetë

Dashurisë i thërret mbi dritaret e zbrazëta

Në muret e nxira dhimbja u mbështet .

Dëgjojnë muret dëgjojnë dritaret

Këngën e jetës që mbi vdekjen ngrihet

humb jetën tre fëmijë të pafajshëm

Tre filaza jete që shpirti thërret .

Në disa familje dhuna rrënjë ka hedhë

Për tërë gabimet e humbjet e tua

Nga egot e shfrenuara ç”do ditë vdesin

Për ty dhe veten, se udha s”ka mbaruar .

Përtej grisë së akullt i shoh të gjitha

Sa herë stuhitë të përplasen me furi

Zgjati duart se të jap unë zemër

Ndal dhunës… fut fjalën dashuri …

…der në përjetësi …