Eleni Fotaqi-Emine-Shqipëroi: Lefter Shomo


EMINE'( EMINE’)

Eleni Fotaqi

thua se mes mëkatesh zhytur jam , i shtyj i nxit dhe trimat

Drejt hapash të vdekjes se i shtyj

dhe përmbi teh të shpatës

Bile shpirtin e tyre e vjedh,e shkrij shpirtin e tyre

Se jam ajo që shiun bën, të imëtin, me të nis edhe lahem..

Ç’ mëkat mban ky i imi fat, i vënë nën shënjestër

Mua më ka dalë i artë;nguli në të miat syçka të bukurisë drapërin.

Shqipëroi: Lefter ShomoK 516e.f. α.

ΕΜΙΝΕ’

Μου λεν πως έχω κρίματα ,πως σπρώχνω παλικάρια

στην κόψη απάνω του σπαθιού, στα ζαλά του θανάτου..

Πως κλέβω την ψυχούλα τους,τη λιώνω, τη χαλάω.

Και κάνω την ψηλή βροχή και λούζω τα μαλλιά μου.

Το κρίμα το’ χει η μοίρα μου, η στοχευμένη μοίρα

που σαν με χρυσομοίραναι μου κάρφωσε στα μάτια

της ομορφιάς το δρέπανο.