Eleni Fotaqi-Ëndrra dinake-Shqipëroi: Lefter Shomo


E L E N I F O T A Q I

ËNDRRA DINAKE( ΠΟΝΗΡΑ ΟΝΕΙΡΑ)

Asnjë borxh e detyrim s’kisha Urime dashurie për ty nuk shpreha

Era merr petalet e trëndafilave

Dhe papritur përsëri i risjell era.

Nga këto duar do jesh lagur

Me puthjet dhe të penduarat hëna

Për sa mungon e s’ je në t’ardhur

Të dy në gjumin tënd do hyjmë brenda.

Ëndrra të ujrave, ëndrra dinakërish..

S’ harroj, jo, kujtesa s’ më ka lënë

Feksitnim ne nga njëra dorë tek tjetra

Etja kur sytë e mi i kishte zënë

Desha të ta vë tek zemra.

Në zgjim sytë lotë do të qesin

Do laj kokën me ta të shtoj nurin

Si nga anët dhe nga mesi

Do hyj për të t’i lenë brenda gjumit.

Ëndrra të ujrave, ëndrra dinakërish..

Ti do të vishesh nga këto duar

Tri herë natën do të t’ ofroj ftesë

Kur do shtiresh sikur nuk je zgjuar

Në gjumin tënd do hyj të pikoj vesë.