Fatbardha Budini:Rituali i mëngjesit


Është një ritual argëtues që bëhet çdo mëngjes,

kur zgjohesh nga cicërrimat e zogjve që fluturojnë nëpër pemë.

Lëkundjet e pemëve ku era sjell flladin e ftohtë dhe të lehtë,

dhe ora e alarmit që vërtet, shpesh nuk më pëlqen.

Vrapoj drejtë kuzhinës për të shijuar pijen e mëngjesit,

për të nisur një ditë të re dhe me hapa drejtë suksesit.

Një filxhan i mbushur plotë që të bën të lumtur,

kur e pi me njerëzit e mi të dashur dhe të duhur.

Çdo gllënjkë që pi më shton, vullnetin, guximin,

shumë njerëz nëpër botë, ajo u sjell buzëqeshjen, gëzimin.