Fatmir Pushi:Kur nuk di, diçka në botë,


Kur nuk di, diçka në botë,

I hap të gjitha rrugët e mëndjes,

Ti po rritesh të mësosh çdo gjë në tokë,

Mëndjen e ke të veshur me dituri,

Dhe ke ndërtuar në to një ndërtesë hekuri.

@@@

Shpirti admiron të jet zog,

Të mos qëndroj në kafaz,

Të zgjesdisi gjithë botën,

Dhe bota do të mahnitet ,

Se gjëja kryesore është lumturia.

@@@

Sot jemi në qiell !……….

Nesër do të jemi në diell…….

Le të jetë: dituria që vendos,

Ne duhet ta kërkojmë atë,

Për të takuar agimin,

Dhe perëndimin e diellit të jetës.

@@@

Në manifestimi ton unik,

Në një ditë me të panjohurit,

Grumbullimi mendimeve në një pik,

Do të ecim gjithmon përpara,

Duke kërkuar rrugën e lumturis,

Në botën e fuoristradave.