Feja e shqiptarit është shqiptaria:Gjelina Maçi Keçi


Feja e shqiptarit është shqiptaria:

Gjelina Maçi Keçi

FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Me fjalë zemre eca ndër kohëra historikisht,

E gdhenda në shpirt gjuhën e mendimin e nënës,

Të vërtetën e deformuan, por s’e vranë fatmirësisht,

Edhe sot për atdhe ajo rrjedh e pastër prej zemrës.

Në troje të mia 500 vjet turku më sundoi

Ma ndanë gjakun edhe tokën copa-copa

Më diktuan dhe çfarë të flas e të dëgjoj

Shkatërruan kisha e xhamia sa u çudit bota.

Për vllaznimin tonë i treguam gjithë botës mbarë,

Jemi popull nga më të lashtët në këtë tokë

Nuk na përçau asnjë fe se jemi e mbesim shqiptarë,

Kemi një flamur, një farë dhe një zot.

Të gjitha këto i ruajta me fanatizëm në shkronja,

Unë jam Pashka që me vllazën gëzoj Bajram

Jam Atë Fishta që i la në besim xhaminë hoxha

Amanet nga nana kam të mos dua ata pa din e iman.

Kam shqipen në shkronja flamur larë me gjak,

Sot valëvitet e lirë kudo në çdo cep të botës krenare,

Si në dhimbje e si në festa flet shqip në çdo bajrak,

Jam shqipja unike në botë, jam paqja në fe shqiptare.