Fëmijëve të Gazës-Florentina Skendaj


( . . . pèr hir tru -tharrurish,qè s’pyetèn;

çdo binin ,mè pas,. . . .)

Lojè nè fetè tè bukès

Me sytè e shpirtit,

me dèshirèn e mendjes,

çartur prej helmit ,

derdhur mbi Ta’,

parè . .

Ju vajta pranè, . . .

. . .

Ndava fetèn e bukès,si tavèll dominoje. . .

Djathin dhe ullinjt; si gur tè bardh e tè zinj . .

Vocrrakèt ,fèmijè rrotull ,

filluan tè luajnè

dhe harruan ,- urinè !

. . ..

Po plumbat ,

plumbat ,

trupthat shpuarè

dhe mè tèrèhumbi ,

èndèrrimn . . .

. . . .

Ku vete Botè. . .?!

Ç’dorè ,

do vèjè NDALIM? !

E drejta e autores e rezervuarè !