Feri Arifi-Ky është Prilepi në Maqedoni


KY ËSHTË PRILEPI NË MAQEDONI

Shkencëtarët duhet ti besojnë këti shkrimi të tillë që është një pasuri e kombit tonë të së kaluarës, po edhe asaj të tashmes si dhe të ardhmes. Sepse sa e sa her po u themi historianëve tonë por atyre nuk po u del gjumi i rëndë që i ka kapluar, këto komplekse të këtyre gurve siç po shihet janë në një vend të shenjtë shqiptarë për adhuruesit e perëndeshës së pjellorisë të këti vend që veq ne e kemi. Sepse popullsia e epokës megalitike ka ndjekur traditat e lasht dhe janë përcjell deri me sot nga banoret tonë që varri duhet shihet i madh që në kalim të armukut tia fus frigen nga madhsia. Ata paraardhësit e tonë i ngritën këto varre.

Fotot nga Prof. Dr. Mustafa Ibrahimi. Komleksi egziston që nga shk. V-VI para numrimit të viteve.