Petraq Pali-“Letër njoftimi”


“Leter njoftimi”

Mu desh tani në Atdhe te “Fjalosesha” keqas me një nënë/punëse në një nga Bankat me emër Të huaj Të stërgjatur.

Mbasi u përshendeta me të kërkova plot qytetari të më shërbente Të trasferoja nje shumë lekësh Nga llogari ime në një llogari të një Shtepie Botuese jashte Shqiperise:

Kur me erdhi rradha i thashe qellimin e sherbimit punonjeses e cila Ishte nje nuse e bukur e veshur arisokrate plot tatuazhe ne zverk e ne llere e lyer e parfumuar kllas.

Beme kete dialog:

Ajo-Kartën e Identitetit zotëri ?

Unë- Nuk kam kartë identiteti (I habitur ngela)

Ajo- Pa kartë identiteti nuk Ju shêrbej, Ju lutem leroni rradhen:

Ajo- Kush e ka rradhën

Unē – Zonje Po veproni gabim duhet të më shërbeni.

Ajo- Zotni u thashe se pa “karten e identitetit” ështe e pa mundur Tu sherbejmë,ka mundesi te lëshoni rradhen ?

Une- Zonje kur jeni e pa aftë mos qëndroni ketu.

Ajo- Zotni po flisni idjotësira…pa “Karten”Harroje.

Unë-Ti do më shërbesh deri me nje, Une nuk e leroj vendin.

Ajo- Do theres sikuritin

Une-Më mirë thir drejtorin, adminstratorin…ndoshta Ata dine me shume se Ju !

(U be pak zhurme e erdhi shefi I Cili kishte degjuar debatin)

Shefi- Zotni po pengoni punen, na detyroni te thëresim policine…

Une- Moooos se na trembe, öre idjot asnje në nuk ka karte identiteti je dhe shef…as kam pare as e di ç’farë po keni Ju ma tregoni.

Shefi-Ja plasi sytë (Nxjer portofolin idjoti e nxjer prej andej “Leter Njoftimin”…Ja plasi syte.

Une- Uaaaa Nga kjo kam edhe une…

Ai- Po nxire te shkretën…

Unë-Kjo imja në asnjë vënd nuk thotë Karte Identiteti…

Në Krye thote “Leter Njoftimi”

Jeni Ju “Idjote Apo jam unë”!

-Ngjarje e Jetuar e provokuar shifni dokumentin Tuaj.-