Feri Arifi:A po i fryejmë zjarrit edhe ne shqiptarët


A PO I FRYEJMË ZJARRIT EDHE NE SHQIPTARËT

Duhet të jemi të edukuar e të lexojmë librat sllave dhe të mësojmë historinë tonë e tua tregojm atyre ortodoksve që u asimiluan në sllavë, se ata nukë janë sllav dhe mos të na vrasin që 100 vjet me Rusinë dhe me kishen ruse. Edhe ne mos të ngacmohemi nga feja, secili ta ruan fenë e vet.

Sepse ortodokset po pyesin kush jemi ne, nga kemi ardhur, cilet janë mbiemrat tonë. Shëmbull: Vetem Banjani e Derbnjaku i Shtetit të Malit Zi ka këto familje:

Kokotoviç, Luçiç, Kovaç, Mata, Bellovci, e gati të gjitha familjet shqiptare të cilat jetojnë në këtë anë. Po edhe fshatrat e Malit Zi të Shkupit, ato sot sllave janë të banurë me banorë shqiptarë të Tanushës, Mjakut, Gjurgjedellit, Nikocit, Brestit, Gjylekarit, Pozhoranit, Mogillës, Binçës, Stubllës, e plot fshatra tjerë.