Flet e loton nënëlokja…!Daut Maliqi


Atje lartë në

Maje të bjeshkës,

Loton plaku,

Prej sikletit.

Nënëlokja loton e flet

Vet me veti,

Mjeret na se

Çka na gjeti?

Fëmijet na iken,

Mbetëm vetëm!

Po pse derdhem

Açë shumë gjak,

Për liri e për vatan,

Jetë më të mirë e dinitet,

Jo më lënë atdheun shkret,

Pa rini e ardhmeri..

Vetëm më plaka e pleqë!?

Lotojnë bjeshkët,

Na thërrasin malet,

Mendoni pak..

Ju o djem e vajza,

Kosovën e bekuar,

Mos e lëni në duar,

Të hajnave…

Qendroni n’ atdhe

Për hirë të lapidarve,

Dhe sakrificave për

Liri e pavarëesi,

Të shumë brezave.

Ah migrim, migrim i zi

Pse na i more vajzat,

E djemtë e rinjë dhe

Na le më mallë e lot në sy?!