Floriri Z Petra-Zemra ju kërkon


*ZEMRA JU KËRKON***

KËSAJ MBRËMJE ME HËNË..

JETA KESHTU VAZHDON

NUK KAM ME FJALE PER TE THENE..!?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jane netet dimerore

kur gjumi nuk te merr

Prane dritares se dhomes

henen e veshtron

Kur ben ciklet e saj, here e plote

apo e ngrene

si nje varke, fluturuse

ne qielli.e kalter, mbushur me yje…

Kerkoni yllin tuaj…

***********************************

Vehten mos e lodh, shumë

o vashezo

kur qëndron zgjuar

Në të ardhtë gjumi, mos dremit

shko bjerë e fli, shtratit te shenjteruar

Po të vonohem mos u mërzit

me krahët e ëndrës, do të vij..

Të nesërmen më prit,

si flutur do të kem fluturuar

në degën e shpirtit, lulëzuar

çerdhen e re do të ndërtoj…

Me zemër të më duash

kur me asnjeri nuk të krahasoj..

Je ëngjëll apo yll ndriçuar

qiellit mbi re të bardha, qëndron

Eja zbrit në tokë, si drita e rrufese

apo si meteorët, kur digjen

zjarr si shtëllungë e lëshojnë..

Mos na vrit kur per ty mendojme..

Zemra të kërkon..!?

Të gjejë pak ngrohtësi

Mbelesh për mua e pa harruar

E vetmja dashuri..

Inatin largoje nga unë

kur më mungon,

Pse të dua më shumë…!?

Eja sa më parë,

dimri po fillon ti shkurtoje netet

sado ftohte te beje

Dashuria na mban grohtë

Si ty, mua..dhe te tjere

Kësaj nate po të kërkoj

dhe hëna qiellit, kur te na veshtroje

Me heshtje e saj do na xhelozoje.!!

FLORIRI Z PETRA

NEW JERSEY, USA

JANUARY 3rd, 2020

Të drejtat e autorit rezervuar.