Fotot tepër sekrete të UFO-ve që supozohet se janë marrë nga marina amerikane në Oqeanin Atlantik


Fotot e zbuluara tepër sekrete të UFO-ve që supozohet se janë marrë nga marina amerikane në Oqeanin Atlantik, 1971

Në vitin 1971, ekuipazhi i USS Trepang Submarine bëri fotografi të një anije kozmike trekëndore dhe objekte në formë puro gjatë udhëtimit të tyre diku midis Islandës dhe ishullit Jan Mayen të Norvegjisë. Të apasionuarit pas UFO-ve besonin se ato ishin një tjetër provë jo vetëm e ekzistencës, por edhe e pranisë së alienëve në Tokë.

Fotografitë e UFO-ve të marra në mars 1971 besohet se janë marrë nga ekuipazhi i nëndetëses USS Trepang SSN 674 në Oqeanin Atlantik jashtë Islandës, duke u nisur drejt bregut norvegjez. Sipas studiuesve të UFO-ve, ose ishin testet sekrete të avionëve amerikanë ose anija kozmike aliene erdhi në Tokë në kërkim të naftës.

Këto imazhe u publikuan fillimisht nga revista franceze e paranormaleve e quajtur “Top Secret” dhe u hetuan nga një hetues dhe autor paranormal i quajtur Alex Mistretta. Sipas tij, imazhet e UFO-ve ishin top sekret dhe në një farë mënyre u zbuluan.

Mistretta tha se “Top Secret” i mori ato imazhe nga një burim anonim. Përveç kësaj, ata pohuan se fotot ishin bërë ndërsa Admirali Dean Reynolds Sackett ishte në bord.

Sipas Mistretta, oficeri John Klika ishte personi i parë që vuri re objektin aksidentalisht me periskopin e tij, kur ekuipazhi i nëndetëses ishte në një ekspeditë rutinë të përbashkët ushtarake dhe shkencore në rajonin specifik.

“Top Secret” francez zbuloi se fotografitë ishin shumë të klasifikuara dhe një nga fotot thoshte: “Fotografia zyrtare. Për të mos u liruar. CT.”

Sipas arkivave të marinës amerikane, kundëradmirali Dean Reynolds Sackett, Jr nga Beatrice, Nebraska kishte qenë oficeri komandues i nëndetëses USS Trepang nga gushti 1970 deri në dhjetor 1973.

Disa studiues pohuan se imazhet ishin të vërteta, por të tjerë e quajtën atë një mashtrim. Një nga UFO-t në fotografi u krahasua me aeroplanin hibrid të konstruksionit të ngurtë të ndërtuar nga AEREON.

Ufologu Bill Smillie tha: “Këto duken si marrëveshje e vërtetë. Ndoshta një ndërrues i formës që përbën kaq shumë, por në fakt një objekt të vetëm.”

Nigel Watson , autori i Manualit të Hetimeve të UFO-ve tha:

“Ato janë një përzgjedhje e çuditshme e fotografive, që paraqesin lloje të UFO-ve që janë pikasur rregullisht nga dëshmitarët në të gjitha pjesët e botës. Aeroplani ose mjeti lundrues në formë puro janë raportuar që nga viti 1896, kur pati një valë të madhe shikimesh ‘anije ajrore fantazmë’ në të gjithë SHBA-në.

Ai tha më tej se eksploruesi Benjamin F. Trueblood takoi eskimezët në ekspeditën e tij polare në vitin 1908, të cilët diskutuan me të për aeroplanin në formë puro. Ata menduan se ishte një aeroplan i përdorur nga aeronauti amerikan Walter Wellman kur ai fluturoi në Polin e Veriut. Por nuk mund të ishte e mundur, pasi avioni i Walter u lëshua vetëm në 1907 dhe 1909.