Fryj moj erë e detit-Aferdita Kociraj Selishtaj


Fryj moj erë e detit

Eci e vetmuar,

Rrugëve të qytetit,

Mëndja shpejt më shkonë,

kohën e kaluar.

Kur rrugët ishin plotë,

Gumëzhinte qyteti,

Nga njerëz të gëzuar,

Gjëmonte dhe deti.

Sot rrugët janë boshë,

Dhe gjallëri nuk ka,

Frynë ndonjë erë,

Dhe gjethet e rëna i ngre.

Veç të moshuar shetisin,

Dikush i vetmuar,

Dikush i shoqëruar,

Dikush me bastun në duar.

Ku shkoj rinija,

Në ç’planet ka shkuar,

Qytetin e tyre,

E lanë të vetmuar,.

Frynë moj ere detit,

Jepi qytetit gjallëri,

Thirri Bijët dhe bijat,

Të kthehen tek ty.

Eci e vetmuar,

Rrugëve të qytetit,

Mëndja shpejt më shkonë,

kohën e kaluar.

Kur rrugët ishin plotë,

Gumëzhinte qyteti,

Nga njerëz të gëzuar,

Gjëmonte dhe deti.

Sot rrugët janë boshë,

Dhe gjallëri nuk ka,

Frynë ndonjë erë,

Dhe gjethet e rëna i ngre.

Veç të moshuar shetisin,

Dikush i vetmuar,

Dikush i shoqëruar,

Dikush me bastun në duar.

Ku shkoj rinija,

Në ç’planet ka shkuar,

Qytetin e tyre,

E lanë të vetmuar,.

Frynë moj ere detit,

Jepi qytetit gjallëri,

Thirri Bijët dhe bijat,

Të kthehen tek ty.