Fytyra e dashurisë- Florentina Skendaj


Dashuritè e mia,janè dashuritè e mia .

Nisen e mbarojnè nè fjalèn dashuri .

Dashuritè e mia s’kanè qenè tè marra,

dashuritè e mia kanè qènè

dhe janè tè mbara ,

dashuritè e mia s’kanè qenè tè zjarrta ,

dashuritè e mia kanè qenè

dhe janè tè valta ,

dashuritè e mia janè pikè e ujit buzès zhurr ,

dashuritè e mia janè fllad puhije,

qè jetès i shtojnè NUR .

Dashuria ime èshtè si shpirti i fèmijès ,

dashuria ime ,

Fytyrè e DASHURISÈ !

~

Qeni i tredhur

Qeni i tredhur,kruspull mbledhur,. .

Tè shkoj kot,gèrmushja lehur .

-Ham,ham . .

Eh,po tani as tè hà ,

s’kam.. . .

S’dal dot dhe pèr gjah,

se dhèmbèt mè ranè !

– Ha,ha,ha ha,a . .a,.

Ka ďiçka !

. .

Çakaŕiti tè shpèlarèt sy,

po kockè, nuk pa . . . . . !

Turivarur,

bisht pèrdrrodhi,

lih e lih,

e lih e lih ,

jargè mbushur ,

deri sa ngordhi !

E drejta e autores e rezervuarè !