Gina Kapaj Xhaferaj:Luleverdha


Luleverdha

Si një lule ngjyrë verdhoshe

Çel moj ti si një fidan.

Nëpër fushat bukuroshe

ndrijë sy e të ndrijë ballë.

Të marrë hire mali, fusha.

Shko, moj shko ku është lezeti.

Të të ndrijë faqja dhe gusha

Shko moj shko ku është sekreti.

Atje ku ndihet behari

Zbukuro moj një lëndinë!

O zot, sa më ka marrë malli

Të të shoh moj stinë më stinë

Çel filizi nëpër troje

Sikur prekim shkallë më shkallë

Ec ngadalë, qëndro në kroje!

Bëhu dritë e fishekzjarr.

O, sa hire kishte shkalla.

Dallgë e detit sa një mal.

Sjell behari lule të bardha.

Rëra bëhet si parajsë.

Shko pak e qëndro në male!

Se ka zogj në degë e drurë.

Se ka flutura e sorkadhe

Uji rrjedh lumë më lumë.

Atje s’duhet doktor fare

S’duhet verë e as raki.

S’ka nevojë as për një kafe

Se ka fllad e ka freski.