Harmoni-Bashkim Saliasi


Sa i lumtur ndihem,

popullin me krenari.

katër besime kemi,

jetojmë në  harmoni,

Tërë festat i festojmë,

jemi lidhur me krushqi,

mysliman e ortodoks,

katolik e bektashi.

Bashkë në punë,

jetojmë në shqipëri,

s’kemi ndarje krahinore,

jemi popull iliri.

Shqiptarë dhe dardan,

popull, i vjetër pagan,

hiqni dorë nga turqizmat,

jemi më të vjetërit në ballkan..

S’KISH KUFIZIM!

Miljona vjet më parë,

në tokën jetonin dinozouar.

fiere gjigande, pyje pambarim,

njeriu jetonte në shpellë, s’kish kufizim.

Evoloi natyra, çdo gjë u gremis,

u kthyen në fosile, bota u kumbis’.

njeriu i sotëm kusur si lë planetit,

kriza e ujit, fateqësia e sheullit…

1. kumbis = u shkatërrua, u transformua