Haroula Aleksiou-Po zbardh dita-Shqipëroi:Lefter Shomo


HAROULA ALEKSIOU

PO ZBARDH DITA( ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ)

Po zbardh dita

Po zbardh dita, unë nëpër rrugë bredh

Dhe pse gdhihet

Këtu rreze drite s’ vjen.

Ku je vallë?

Në gjumë ç’farë duarsh të venë?

Ç’ farë këngësh

E ninulla të ngrenë?

Kam një zemër të vetme, një e kam

Veç për ty kjo zemër mbrëmjeve qan

Ja , zbardh dita

Ja zbardh dita në zemrat e botës kudo

Po për mua

Asnjëherë s’ agon.

Të thërras por ti nuk mund të dëgjosh

Po zbardh dita

Për të ardhë s’ mendon.

Shqipëroi nga origjinali: Lefter Shomo K/ 447 h.a.g.