Heroit të Kombit-Jashar H Selmanaj


1.

Nata më errësirë mbi trojet shqiptare

Ah, i mbyll syt koha e qjerret njerzimi

Fjalet dali, nga erresira ditore gjakatare

Gojat mbyllen lehin vjell helem gjunjizimi.

2.

Heroit të kombit Afrim Bunjakut

Ah, i thuri vargje bashk më krenarin

Atdheu rrjedh nëpër kapilaret e gjakut

Bishen e gjunjizon e zgjon shqiptarin.

3.

Bisha serbe sulem dhe terrorizem

Ah, jo trojet shqiptare nuk vajtojnë

Konfrontohem më terror e fashizem

Tani veprim më kushtrimin jehojnë.

4

Eurpo deri kur e ndal hapin e gabuar

Ah. qjerresh nën masken e errësirës

Dardani çdoherë je duke e poshtruar

Serbis e Vuçqit i shkoni, sipas deshirës.

5.

Ç’ jerrët Eskobari opozita tha amerika

Mjerim më gjuhë të Borellit e Lajçakut folin

Ndihëm serbis, dardanin e godasin më thika

Shqipe, përseri koha e errët më gogolin.